• Παράδοση κατ’ οίκον 10:00-14:00 & 18:00-20:00
  • Παραλαβή από Κατάστημα
  • Έως 11.000 προϊόντα
  • Αποκλειστικές προσφορές

kalavrytinos.gr

Καλάθι 0
0,00 €

Η ιστορία μας

Υπάρχουν πολλά καταστήματα που περνάμε το χρόνο μας καθημερινά αλλά ποτέ δεν έχουμε την ευκαιρία να μάθουμε την ιστορία που κρύβουν. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα και για το ενδιαφέρον να μας γνωρίσετε!

Η ιστορία μας ξεκινά το 1970 όταν ο Ιωάννης Καλαβρυτινός αποφάσισε να ξεκινήσει την δική του πορεία στον χώρο των τροφίμων με την πολύτιμη βοήθεια της συζύγου του Μαρίας. Με την συμβολή του αδερφού του Γιώργη άνοιξε τις πόρτες του πρώτου καταστήματος κάτω από το σπίτι του. Το Μπακάλικο της γειτονιάς εκτός των τροφίμων πωλούσε και ζωοτροφές και αρκετές φορές έκανε διανομή την πραμάτεια του στα σπίτια με το τρίκυκλο του.

Εκείνη την εποχή το ζωοπάζαρο της πόλης λάμβανε χώρα στην οδό Όθωνος Αμαλίας. Τα μεσημέρια και κυρίως τα "Σαββατιάτικα" στην αυλή του μπακάλικου γινόταν παρέλαση για ένα ποτήρι κρασί ή μπύρα. Η αποδοχή του μπακάλικου στην γειτονιά δεν άργησε να φανεί μιας και μαζί με το μπακάλικο ήταν ανοιχτό και το σπίτι του Μπάρμπα-Γιάννη και της κυρά Μαρίας ακόμα και τις ώρες που ήταν κλειστά τα μαγαζιά πρόθυμοι να εξυπηρετήσουν τους συνανθρώπους τους. Έτσι σιγά σιγά άρχισε να μεγαλώνει η πελατεία τους.

Παίρνοντας τη σκυτάλη, τα δύο του  παιδιά, Κωνσταντίνος και Αναστασία, συνέχισαν  το έργο του αναλαμβάνοντας την επιχείρηση το 1985 και μετατρέποντας το άλλοτε μικρό μπακάλικο σε ένα σύγχρονο Super Μarket εκείνης της εποχής.

 

H είσοδος του καταστήματος την δεκαετία του 80

 Το 1997, πραγματοποιήθηκε μία αισθητή παρέμβαση στην εξωτερική πρόσοψη του καταστήματος και ταυτόχρονα μία ακόμα επέκταση του εσωτερικού χώρου, με γνώμονα την αύξηση της ποικιλίας των παρεχόμενων προϊόντων και την πιο εύρυθμη λειτουργία και εξυπηρέτηση του καταναλωτικού κοινού.

Tο έτος 2000 έγινε μια ακόμα αναβάθμιση όπου τοποθετήθηκε στο μαγαζί σύστημα μηχανοργάνωσης και προστέθηκαν κάποια ακόμα τετραγωνικά εκθεσιακού χώρου καθιστώντας το κατάστημα ένα από τα μεγαλύτερα για την εποχή.

Το 2010 το μαγαζί απορρόφησε το μανάβικο της γειτονιάς και προσανατολίστηκε σε εξειδικευμένες κατηγορίες όπως π.χ. βιολογικά, χωρίς γλουτένη, ειδικής διατροφής με αποτέλεσμα να αριθμεί πλέον πάνω από 13.000 ενεργούς κωδικούς προϊόντων.

Εν έτη 2020 συμπληρώνοντας 50 χρόνια λειτουργίας το κατάστημα προσελκύει ένα ιδιαίτερα μεγάλο τμήμα της τοπικής κοινωνίας, λόγω της άριστης εξυπηρέτησης και της μεγάλης ποικιλίας των προϊόντων που διαθέτει και εμπλουτίζει συνεχώς.

«Είμαστε μια οικογενειακή επιχείρηση 3ης γενιάς και είναι ευχαρίστησή μας να στεκόμαστε απέναντι σας υπεύθυνα κοιτάζοντας σας στα μάτια και προσφέροντας ότι καλύτερο μπορούμε. Στόχος μας ήταν είναι και θα είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών, επενδύοντας πάντα στην ποιότητα  και στην καινοτομία, στηρίζοντας την τοπική κοινωνία και τα προϊόντα του τόπου μας. Για αυτό προσπαθήσαμε να φτιάξουμε ένα σύγχρονο, εύκολο και εξυπηρετικό ηλεκτρονικό κατάστημα που ελπίζουμε να το αγαπήσετε όσο και το φυσικό μας κατάστημα αλλά από την άνεση του σπιτιού σας όσο μακριά και αν βρίσκεστε.»